BAGELS
CA 16 STYCKEN/OVER 60 MIN
INGREDIENSER
25 g färsk jast
5 di ljummet vatten 37°C
½ dl ljus sirap
12% di vetemjöl special, 750 g
2 tsk salt
1 uppvispad äggvita
blandade frön att toppa med
GOR SA HAR
1. Smula jästen och blanda med vattnet i
en bunke eller köksmaskin med degkrok
Tillsätt sirap, mjöl och salt. Arbeta degen
imaskin 5 minuter eller för hand ca 10
minuter Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
2. Ta upp degen på mjölad bänk och knáda den.
Dela degen i ca 16 bitar och
rulla till bollar. Platta till lite och gör ett
hál i mitten, dra försiktigt så hålet blir lite
större. Lägg på tvá bakpappersklädda
plåtar och låt jäsa övertäckt 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°C. Koka upp
vatten i en stor kastrull. Koka bagelserna
i omgångar på svag värme ca 2 minuter
per sida. Lát rinna av på en kökshandduk
och lägg på bakpappersklädda plätar
Pensla med äggvita och stró over frón.
4. Grädda ca 15 minuter tills de får fin
färg. Låt svalna. Frys in de bagelserna du
inte äter direkt.
TIPS!-
Bagels över? Skiva och rosta till bagelchips,
perfekt som snittar eller att servera
med dipp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar