BANANKAKA MED CHOKLAD
CA 10 BITAR / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER
4 stora mogna bananer
3 dl mandelmjöl
3 dl havremjöl eller
mixade havregryn
3 ägg
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
2 krm salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200°C.
Skala 3 av bananerna och
mixa slätt i en bunke. Blanda
ner mandelmjöl, havremjöl,
ägg, bakpulver, vaniljpulver
och salt. Häll hälften av sme-
ten i en bunke och blanda
med den smälta chokladen.
2. Smörj en brödform som
rymmer ca 1 1/2 liter med
kokosolja. Häll hälften av
smeten utan choklad i
formen, häll på smeten med
choklad och avsluta med att
hälla på resten av smeten.
Dra med en sked till ett
mönster.
3. Skala och halvera bananen
och lägg på. Strö över mandel
och hackad choklad. Grädda
i mitten av ugnen 30-40
minuter eller tills kakan är klar.
100 q smält mörk
choklad (70%)
1 msk kokosolja
Topping:
Hackad sötmandel och
choklad att toppa med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar