BUDAPESTBAKELSE
CA 8 BITAR/OVER 60 MIN
INGREDIENSER
2 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
1½ dl hasselnötsmjöl
eller fint mixade
hasselnötter
½ dl majsstärkelse
3 stora äggvitor
Fylling
3 dl vispgrädde
2 clementiner
Topping
50 g hackad mörk choklad
1½ msk florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda
1 dl socker, vaniljsocker, hassel-
nötsmjöl och majsstärkelse i
en bunke. Vispa äggvitan till
ett mjukt skum i en annan bunke,
tillsätt 1 dl socker lite i taget och
vispa till ett fast skum. Vänd ner
de torra ingredienserna. Fyll en
spritspåse med rund tyll, 8-10
mm i diameter, med marängen.
2. Spritsa ut marängen i
plåtslånga längder på en bakpappers-
klädd plåt. Grädda i mitten av
ugnen ca 20 minuter, öppna
ugnsluckan och låt ängan komma
ut. Grädda 2-3 minuter till. Låt svalna.
3. Fyllning:
Vispa grädden.
Skala clementinerna och skär
i små bitar. Vänd upp och ner
på marängen. Dra av pappret
och bred ut grädden, strö över
clementinbitarna och rulla ihop
marängrullen.
4. Topping:
Smält chokladen
och ringla över. Pudra över flor-
socker. Skär upp i bitar med en
vass kniv. Garnerna gärna med
spritsad grädde och clemetin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar