tisdag 8 december 2015

Focaccia



Ingredienser:

Portioner:  25 bitar
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
12 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 rödlök
2 msk gourmetsalt

Så här gör du:

Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 25 bitar portioner. 
När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. 
I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Smula ned jästen i en degbunke. Rör ut den i lite av det ljumma vattnet 
och tillsätt därefter resterande mängd. Häll i hälften av mjölet, tillsätt saltet och rör smidigt.
Tillsätt resterande mängd mjöl och knåda till en smidig deg. 
Om degen är kladdig kan man tillsätta lite mer mjöl. 
Häll olivolja i en bunke och rör runt degen i oljan. 
Täck över och låt jäsa på dragfri plats i ca 1 timme.
Skala och skiva löken tunt. Smörj/olja in en långpanna. 
Lägg över den jästa degen i långpannan och tryck ut den så att den täcker hela ytan.
Pensla degen med olivolja, tryck ner lökringarna och strö över salt.
Låt jäsa övertäckt i ytterliggare 40 min.
Sätt ugnen på 225°C. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar