tisdag 8 december 2015

Knäckig äppelpaj




Det här behöver du…

6 äpplen, gärna svenska, fasta och syrliga
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl

1 msk socker
1/2 – 1 tsk kanel


Gör så här…

1. Sätt ugnen på 175 grader. 
Nyp ihop smör, havregryn, 
socker, sirap och mjöl till en smulig deg.
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena 
och lägg dom i en pajform.
3. Blanda socker och kanel och 
strö det sedan i omgångar över äpplena, 
rör om emellan så det fördelas.
4. Smula över smuldegen över äpplena 
och sen in i ugnen i 20-30 minuter 
eller tills pajen får en fin färg.

Serveras med vaniljglass eller lite vaniljvisp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar