Ca 25 Pepparkakor
75 g smör
800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk
vaniljsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
4 ägg
cirka 10
pepparkakor
Glasyr:
100 g
philadelphiaost
eller annan cream
cheese
1 dl florsocker
några pepparkakor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175
grader
Kör ca 25
pepparkakor och smör i en matberedare
Tryck ut
blandningen i botten på en bakform med
löstagbar kant
och ställ den i kylskåpet medan fyllningen görs.
Rör ihop osten
och socker.
Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och kryddor
och rör till en slät smet.
och rör till en slät smet.
Tillsätt äggen,
ett i taget , under omrörning.
Häll i hälften av
smeten i formen.
Grädda i 15-20
min eller tills kakan stelnat något.
Lägg försiktigt
ut ca 10 pepparkakor
och fyll på med resten av smeten.
och fyll på med resten av smeten.
Grädda
ytterligare 35-40 min i nedre delen av
ugnen.
Låt kakan kallna
helt och lossa den försiktigt
ur formen med en kniv.
ur formen med en kniv.
Kakan är godast
om den får stå i kylen över natten.
Blanda ihop
ingredienserna till glasyren.
Bred den över
kakan och dekorera med
pepparkakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar