Ingredienser
25 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk majsolja
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk olivolja
1,5 dl hackade örter, färsk persilja, oregano, mejram
2 dl lagrad ost, riven
1 st ägg, till pensling
Tillagning
Supergott att bjuda på dessa bullar till en tallrik soppa.
Eller gör dem som minibullar och servera dem på buffébordet.
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet.
Rör tills jästen är löst.
Rör tills jästen är löst.
2. Tillsätt olja och salt.
Rör ner mjölet och arbeta degen i bunken med en slev.
Rör ner mjölet och arbeta degen i bunken med en slev.
Låt jäsa i cirka 30–40 minuter under handduk.
3. Häll den jästa degen på mjölat bakbord
och knåda den ordentligt.
och knåda den ordentligt.
Kavla ut den till en rektangel cirka 40 x 30 centimeter.
4. Pensla den utkavlade degen med ett
tunt lager olivolja och strö över örter och ost.
tunt lager olivolja och strö över örter och ost.
Rulla ihop och skär i cirka 2 centimeter breda bitar.
Lägg i formar och låt jäsa under handduk till dubbel storlek.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i ugn, 250 grader, i 8–10 minuter.
Grädda i ugn, 250 grader, i 8–10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar