tisdag 8 december 2015

Örtsnurror med ost



Ingredienser 
25 g  jäst  
2,5 dl  vatten  
2 msk  majsolja  
1 tsk  salt  
6-7 dl  vetemjöl  

Fyllning:
2 msk  olivolja  
1,5 dl  hackade örter, färsk persilja, oregano, mejram  
2 dl  lagrad ost, riven  
1 st  ägg, till pensling  


Tillagning
Supergott att bjuda på dessa bullar till en tallrik soppa. 
Eller gör dem som minibullar och servera dem på buffébordet.
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. 
Rör tills jästen är löst.
2. Tillsätt olja och salt. 
Rör ner mjölet och arbeta degen i bunken med en slev. 
Låt jäsa i cirka 30–40 minuter under handduk.
3. Häll den jästa degen på mjölat bakbord 
och knåda den ordentligt. 
Kavla ut den till en rektangel cirka 40 x 30 centimeter.
4. Pensla den utkavlade degen med ett 
tunt lager olivolja och strö över örter och ost. 
Rulla ihop och skär i cirka 2 centimeter breda bitar.
Lägg i formar och låt jäsa under handduk till dubbel storlek.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 
Grädda i ugn, 250 grader, i 8–10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar