Ingredienser
(6 portioner)
2
½ dl vatten
125
g smör i tärningar
1
krm salt
1
msk socker
2
dl vetemjöl
4
ägg
florsocker
Tillagning:
Hetta
upp vatten, smör, salt och socker
i en kastrull under omrörning.
i en kastrull under omrörning.
När
det börjar koka tas kastrullen från värmen.
Vispa
ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
Sätt
tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär
30
sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
Ta
kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
Tillsätt
äggen, ett och ett, under omrörning
tills degen blir blank och spritsbar.
tills degen blir blank och spritsbar.
Värm
oljan i en kastrull till 180 grader.
Fyll
smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.
Spritsa
ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan.
Fritera
tills churron fått fin brun färg.
Ta
upp och låt rinna av. Strö över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar