tisdag 8 december 2015

Churros



Ingredienser (6 portioner)

2 ½ dl vatten
125 g smör i tärningar
1 krm salt
1 msk socker
2 dl vetemjöl
4 ägg
florsocker

Tillagning:

Hetta upp vatten, smör, salt och socker 
i en kastrull under omrörning.
När det börjar koka tas kastrullen från värmen.
Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär
30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning 
tills degen blir blank och spritsbar.
Värm oljan i en kastrull till 180 grader.
Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.
Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan.
Fritera tills churron fått fin brun färg.

Ta upp och låt rinna av. Strö över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar