tisdag 8 december 2015

Kladdkaka med dumle



För 6-8 personer.

Ingredienser:

100 g smör
1 påse dumlekolor (120g) eller dumle minibites
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Gör så här:

Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker.
Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad
( gärna kokos) rund form med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan
du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt.
Servera med lättvispad grädde.

(TIPS: Blir ännu mer dumle-smak om man drar ner 1 dl på sockret,

samt minskar på kakaon med 1-2 msk )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar