Lakritsknäck med flingsalt
Lakritsknäck med flingsalt
Grädde 100g = 1dl
Strösocker 90g = 1dl
Ljus sirap 140g = 1dl
Lakritspulver 5g = 1msk
Färgpasta, dosera så mycket färg du önskar
Flingsalt
Arbetsbeskrivning
Blanda grädde, socker, sirap och lakritspulver i en kastrull.
Tillsätt färg efter eget tycke och vispa massan samman.
Koka upp din knäck.
Låt koka på medelvärme till 125°. Använd en digital termometer för att få rätt temperatur.
Känn i mitten av kolasmeten, lägg inte stickan i botten av kastrullen.
Då kommer det visa för varmt, och knäcken blir för mjuka.
Rör i smeten emellanåt, framför allt mot slutet av koktiden.
Du kan även sänka värmen på plattan mot slutet så knäcken inte bränner vid.
Medan din knäck kokar ställer du formar på en plåt.
Häll knäcksmeten i ett litermått, häll smeten i formarna.
Toppa varsamt med flingsalt.
Förvara knäcken i en burk i rumstemperatur.
Lägg papper emellan om du staplar dem på varandra. Annars fastnar knäcken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar