Kladdkaka med turkisk peppar
Kladdkaka med turkisk peppar
35 MIN
LÄMPLIG FÖR FRYSNING
(275)
150 g Svenskt Smör från Arla®
3Ägg
3dl Strösocker
2dlVetemjöl
1dl Kakao
1/2 msk Vaniljsocker
2 krm Salt
10 Turkisk peppar
3 dl Arla Ko® Vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
Mortla eller hacka lakritskaramellerna och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten.
Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde.
Klart!"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar