Pepparkaks och kaffemums
Pepparkaks och kaffemums
150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
2 msk pepparkakskryddor
1/2 tsk mald ingefära (kan uteslutas)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Pepparkaks och kaffetopping:
100 gramsmör
1 msk pepparkakskryddor
2 tsk snabbkaffe
3 ½ dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Gör såhär:
1) Smält smöret Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.
2) Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten.
Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.
3) Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.
4) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm.
Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min.
Känns med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar