Vegetarisk gulasch med bönor
Under 30 min
17 ingredienser
Medel
Det går snabbt att tillaga den här mustiga gröna vegetariska gulaschsoppa
som är ett matigt alternativ för dig som äter vego.
Härliga smaker från bland annat tomat, paprika,
vitlök och kummin kommer samman i denna gulasch med bönor toppa med gurt eller gräddfil.
Ingredienser
4 portioner
3 potatisar (à 100 g)
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
2 tsk kummin
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 förp krossade tomater med chili (à 400 g)
1 förp kokta vita bönor (à ca 400 g)
salt och svartpeppar
Gör så här
Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tärningar och hacka lök och vitlök.
Dela och kärna ur paprikorna och skär i tärningar.
Mortla kumminen.
Fräs alla grönsaker i oljan i en kastrull. Rör ner tomatpuré och kryddor.
Tillsätt vatten, smulade buljongtärningar och krossade tomater och låt soppan koka 10-15 minuter under lock.
Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
Blanda ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar och koka upp.
Till servering: Servera soppan toppad med hackad persilja samt gräddfil
eller gurt med rivet citronskal och bröd vid sidan av.
Lycka till och njut ordentligt. kram till alla som går in här och läser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar