måndag 7 juli 2025

BLÅBÄRSSAFT

BLÅBÄRSSAFT



5 l blåbär
2 l vatten
9 dl socker per liter avrunnen saft

Gör så här:

Rensa och skölj eventuellt bären 
(om de inte är handplockade). 
Lägg dem i en med vattnet. 
Koka tills de börjar mosa sig, ca 15 min.
Låt saften självrinna genom en silduk. 
Mät upp den och häll den i grytan igen. 
Mät upp sockret och rör ned lite i taget i saften. 
Koka i 10-15 minuter.
Skumma noga under kokningen. 
Tillsätt ev 1 krm bensoat per liter saft.
Häll saften på rengjorda, varma flaskor. 
Sätt på bra skruvlock.
Blåbären kan blandas med röda,
mogna vinbär eller med skogshallon.
Vinbär ger syrlighet och hallonen
sötare saft.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar