DRÖMRULLTARTA
DRÖMRULLTARTA
CA 10 BITAR/ ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER
3 ägg
2½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk kallt kaffe
2 msk finmalet kaffe
Chokladsmörkräm
150 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
50 g smält mörk choklad
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250° C. Vispa
ägg och 1 ½ dl socker vitt
och fluffigt. Sikta i vetemjöl
och kakao och vänd ner,
avsluta med kallt kaffe.
Bred ut tunt på en bakpap-
persklädd plåt. Grädda i
mitten av ugnen 3-4 minuter.
2. Strö ut 1 dl strösocker
blandat med finmalet kaffe
på ett bakplåtspapper.
Stjälp upp kakan på pappret och
dra försiktigt bort det översta
bakplåtspappret. Låt svalna.
3. Chokladsmörkräm: Vispa
smör och florsocker fluffigt
och vänd ner choklad och salt.
4. Bred ut krämen i ett jämnt
lager på rulltårtan och dela
på hälften. Rulla ihop till två små rullar.
Skiva vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar