onsdag 9 juli 2025

Franska bröd (ca 10 små)

🥖 Franska bröd (ca 10 små)





Ingredienser:

½ paket jäst (25 g)
2 msk margarin
3 dl mjölk
½ tsk salt
ca 6–7 dl vetemjöl (börja med 5 dl och tillsätt mer efter behov)


Gör så här:


1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält margarinet i en kastrull.
3. Häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervärme (ca 37°C).
4. Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
5. Tillsätt salt och 3 dl vetemjöl. Rör om.
6. Tillsätt ytterligare 2 dl mjöl och arbeta in i degen.
7. Tillsätt 1–2 dl mer mjöl tills degen blir smidig och släpper bunken.
8. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den ordentligt.
9. Rulla ut degen till en längd och dela i jämnstora bitar.
10. Forma till små bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
11. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
12. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar