FROZEN YOGHURT MED VANILJ OCH CITRON
FROZEN YOGHURT MED VANILJ OCH CITRON
4-6 PERSONER / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER
5 dl turkisk yoghurt (10%)
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
vispad grädde och citronskal att toppa med
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda yoghurt med florsocker,
vaniljsocker, citronskal och-juice.
Häll i en form och frys minst 4 timmar.
2. Stjälp ut smeten ur formen
och låt ligga ca 15 minuter.
Skär i mindre bitar och mixa
slätt i en matberedare eller
blender. Servera direkt eller
låt stå i frysen 1-2 timmar
innan servering. Toppa med
lättvispad grädde och finrivet
citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar