måndag 7 juli 2025

FROZEN YOGHURT MED VANILJ OCH CITRON

FROZEN YOGHURT MED VANILJ OCH CITRON



4-6 PERSONER / ÖVER 60 MIN


INGREDIENSER

5 dl turkisk yoghurt (10%)
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
vispad grädde och citronskal att toppa med

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda yoghurt med florsocker, 
vaniljsocker, citronskal och-juice. 
Häll i en form och frys minst 4 timmar.

2. Stjälp ut smeten ur formen
och låt ligga ca 15 minuter.
Skär i mindre bitar och mixa
slätt i en matberedare eller
blender. Servera direkt eller
låt stå i frysen 1-2 timmar
innan servering. Toppa med
lättvispad grädde och finrivet
citronskal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar