Frusen citronsufflé med karameller
4-6 portioner
1 dl färskpressad citronsaft
2 gelatinblad
1 dl strösocker
1 äggula
1/2 tsk maizena
2 dl mjölk
2 tsk rivet citronskal
3 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl krossade sura citronkarameller,
saltlakritskarameller eller polkagrisar
Gör så här:
1. Tejpa fast en remsa med folie runt
kanten på varje portionsform så att
formen blir högre.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med
kallt vatten. Vispa ihop 1 msk av
sockret med äggulan och maizena.
3. Värm mjölken i en tjockbottnad
kastrull. Häll ner äggsmeten under
vispning. Fortsätt vispa på medel-
värme tills krämen tjocknar något.
Observera att den inte får koka!
4. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem.
Vispa ner gelatinet tillsammans
med citronskalet i krämen.
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad.
Rör om då och då tills krämen har svalnat.
Vänd försiktigt ner ca 1/3 av marängen i krämen och fortsätt
sedan med resten. Vänd ihop smeten tills allt är blandat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar