Frusen marängrulltårta med blåbär
ca 12 skivor
6 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk marsánpulver
3-4 dl vispgrädde
250 g blåbär
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett
smort bakplåtspapper på en plåt.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i
en ren bunke. Rör ner sockret lite i
taget. Tillsätt försiktigt marsánpulvret.
Lämna ca 5 cm runt
kanten eftersom marängen flyter ut.
Grädda i 25-30 minuter.
Bred ut marängsmeten på bakplåtspapperet.
3. Stjälp upp marängen på ett rent
bakplåtspapper och låt svalna något.
Dra försiktigt bort bakplåtspapperet
som den har gräddats på.
4. Vispa grädden och bred den över
marängen. Strö över blåbären.
Rulla ihop marängen hårt från långsidan
med hjälp av bakplåtspapperet.
Ta bort bakplåtspapperet och lägg
rulltårtan i aluminiumfolie.
5. Låt den ligga i frysen i minst 3 timmar.
Ta ut den en liten stund före
serveringen och skär i skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar