FRYST MOJITO- CHEESECAKE
FRYST MOJITO- CHEESECAKE
12 BITAR / OVER 60 MIN
INGREDIENSER
100 g kokosolja
2 msk vit eller ljus sirap
250 g digestivekex
2½ dl vispbar sojagrädde
300 g vegansk färskost
2 dl florsocker
1 ½ tsk finrivet limeskal
1½ msk färskpressad limejuice
1 dl finstrimlad mynta
Topping
2 passionsfrukter
1 tsk finrivet limeskal
GÖR SÅ HÄR
1. Smält kokosoljan och blanda med sirap.
Mixa eller krossa
digestivekexen och blanda med kokosoljan.
Klä botten på en form med löstagbar kant,
ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Tryck ut smulet i botten
på formen och en bit upp på kanten,
ca 3 cm. Ställ i frysen.
2. Vispa sojagrädden fast.
Vispa ihop färskost, socker, limeskal och -juice och mynta.
Vänd ner grädden. Häll smeten i formen
och ställ i frysen minst 6 timmar.
3. Ta fram 30 minuter innan servering.
Gröp ur passionsfrukten.
Toppa med passionsfrukt och limeskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar