Kanelkaka
🍰 Kanelkaka
Ugn: 175°C
Gräddningstid: ca 45 minuter (nedersta falsen)
Ingredienser:
2–2½ dl mjölk eller gräddfil
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1–2 tsk kanel
100 g margarin eller smör
2 dl socker
2 ägg
1 äpple (till topping)
Smör och ströbröd till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål.
4. Vispa margarin och socker ljust och poröst.
5. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje.
6. Rör försiktigt ner mjölblandningen, växelvis med mjölken eller gräddfilen.
7. Häll smeten i formen.
8. Skär äpplet i klyftor och tryck ner dem i smeten.
9. Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter.
10. Låt kakan svalna några minuter i formen innan du stjälper upp den på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar