FOCACCIA MED VINDRUVOR OCH ROSMARIN
FOCACCIA MED VINDRUVOR OCH ROSMARIN
CA 20 BITAR/ ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER
25 g färsk jäst
11-12 dl vetemjöl
1 dl olivolja
3 tsk salt
20-25 blå eller röda
kärnfria vindruvor
2 kvistar rosmarin
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke och
tillsätt vattnet, rör tills jästen
löses upp. Tillsätt vetemjöl,
olja och salt och arbeta degen
10 minuter i maskin eller för
hand. Degen ska vara lös men
släppa från kanterna.
2. Låt jäsa övertäckt i rumstem-
peratur ca 1 timme eller till
dubbel storlek.
3. Lägg degen på en oljad plåt.
Tryck ut försiktigt med oljade
händer så den täcker plåten. Låt
jäsa övertäckt i rumstemperatur
ca 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 225°C. Gör hål
i degen med oljade fingrar. Tryck
ner vindruvorna försiktigt i hålen.
Strö över rosmarin och flingsalt.
Ringla över lite olivolja. Grädda
mitten av ugnen ca 20 minuter.
5 dl fingervarmt vatten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar