måndag 7 juli 2025

FLUFFIGA PANNKAKOR MED RICOTTA OCH CITRON

 FLUFFIGA PANNKAKOR MED RICOTTA OCH CITRON





4 PERSONER / 30 MIN

INGREDIENSER

3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
½ tsk salt
2 stora ägg
2 dl mjölk
2 dl ricotta
1 tsk vaniljpulver
1 msk finrivet citronskal
1 msk vallmofrön
smör

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Separera äggen. 
Lägg äggulorna i en bunke och vispa ihop med mjölk och ricotta. 
Rör ner vaniljpulver, citronskal och vallmofrön. 
Vispa äggvitan fluffig i en annan bunke.

2. Vispa ner de torra ingredienserna 
i smeten och vänd sist ner äggvitan.

3. Stek små pannkakor i smör på medelvärme.
Servera med smör och gärna lönnsirap.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar