FLUFFIGA PANNKAKOR MED RICOTTA OCH CITRON
FLUFFIGA PANNKAKOR MED RICOTTA OCH CITRON
4 PERSONER / 30 MIN
INGREDIENSER
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
½ tsk salt
2 stora ägg
2 dl mjölk
2 dl ricotta
1 tsk vaniljpulver
1 msk finrivet citronskal
1 msk vallmofrön
smör
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Separera äggen.
Lägg äggulorna i en bunke och vispa ihop med mjölk och ricotta.
Rör ner vaniljpulver, citronskal och vallmofrön.
Vispa äggvitan fluffig i en annan bunke.
2. Vispa ner de torra ingredienserna
i smeten och vänd sist ner äggvitan.
3. Stek små pannkakor i smör på medelvärme.
Servera med smör och gärna lönnsirap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar