Fiskgryta med tomat
Fiskgryta med tomat (4 portioner)
Ingredienser:
1 hel purjolök
2 morötter
½ burk konserverade tomater
1 klyfta vitlök
1 krm vitpeppar
1 krm timjan
½ dl vatten
1 tsk salt
200 g djupfryst torsk
½ knippa persilja
Gör så här:
1. Skölj och strimla purjolöken. Lägg i kastrull.
2. Skala och skiva morötterna. Lägg dem i samma kastrull.
3. Tillsätt de konserverade tomaterna.
4. Krossa vitlöken och lägg i kastrullen.
5. Tillsätt vitpeppar, timjan, vatten och salt.
6. Låt grönsakerna koka i 5 minuter.
7. Skär den tinade torsken i skivor och lägg i grytan.
8. Koka ytterligare ca 10 minuter tills fisken är genomkokt.
9. Skölj, klipp och strö över persiljan.
10. Smaka av och servera med potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar