måndag 7 juli 2025

FILODEGSRULLAR MED BANAN OCH DULCE DE LECHE

FILODEGSRULLAR MED BANAN OCH DULCE DE LECHE




4 PERSONER / 30 MIN
INGREDIENSER

2 bananer
100 g + 2 msk smör
4 ark färsk eller tinad fryst filodeg
4 msk dulce de leche
eller karamelliserad mjölk
2 msk neutral rapsolja
florsocker att pudra över

GÖR SÅ HÄR

1. Skala bananerna och dela
längsmed och sedan på mit-
ten så att varje banan blir 4
delar. Smält 100 g smör.

2. Lägg ett ark filodeg på en
skärbräda och pensla med
det smälta smöret. Lägg
2 bitar banan i mitten på ena
kortsidan. Lägg på 1 msk
dulce de leche på bananerna,
vik över degen från ytterkant-
en och rulla den två gånger
mot mitten. Vik in sidorna mot
mitten. Pensla en gång till
med smöret på den orullade
ytan och rulla ihop. Lägg med
skarven nedåt på en tallrik.
Upprepa med resterande ark.

3. Hetta upp olja och 2 msk
smör i en panna. Stek rullarna
på medelvärme tills de är
gyllene. Lägg på ett fat och
toppa med florsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar