ROSTAT BRÖD MED JORDNÖTSSMÖR OCH STEKT BANAN
ROSTAT BRÖD MED JORDNÖTSSMÖR OCH STEKT BANAN
4 personer • 15 minuter
Ingredienser:
4 små bananer
1 msk smör eller olja
4 skivor toastbröd, gärna surdeg
8 msk osötat jordnötssmör
4 msk hackade nötter (t.ex. pistage eller hasselnöt)
Flytande honung
Flingsalt
Gör så här:
1. Skala och skiva bananerna på längden eller i skivor.
2. Hetta upp smöret eller oljan i en stekpanna och stek
3. Rosta brödskivorna i brödrost eller stek dem lätt i en torr panna.
4. Bred jordnötssmör på de varma bröden.
5. Toppa med de stekta bananerna.
6. Strö över hackade nötter, ringla honung över och avsluta med ett stänk flingsalt.
7. Servera genast – gärna till frukost, brunch eller som ett lyxigt mellanmål!
bananerna snabbt på båda sidor tills de får lite färg och blir mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar