Ugnsbakad potatis
Ugnsbakad potatis
2 portioner
DU BEHÖVER:
2 stora potatisar eller 4 medelstora
Fyllning A:
1 dl Crème Fraiche
1-2 msk kaviar
1 msk klippt gräslök, dill eller persilja
Fyllning B:
1 dl Crème Fraiche
75 g rökt skinka, tärnad
1 tsk senap
1 msk klippt persilja
Du kan byta ut Crème Fraiche mot
färskost, utrörd med gräddfil eller
enbart gräddfil.
GÖR SÅ HÄR:
• Välj en mjölig potatissort, tex
Magnum Bonum, King Edward
eller mandelpotatis,
•Borsta potatisama väl.
•Stick några hål i potatisarna,
så spricker de inte.
•Lägg dem direkt på ugnens galler
•Baka dem i 50 min.
i 225 graders ugnsvärme.
Bakar du dem tillsammans
med kött i 175 graders ugnsvärme tar det 60 min.
Har du ont om tid så förkoka den pickade
potatisen ca 12 min. I ugnen blir
den sedan färdig efter ytterligare 15 min.
•Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
•Tag ut den färdiga potatisen,
skär ett kryss i den och tryck på sidorna
så att potatisen öppnar sig. Lägg i fyllningen.
• Servera potatisen omedelbart.
Måste du vänta så svep in den i folie.
Du kan också äta den med en
smörklick i tillsammans med stekt
eller grillat kött och fågel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar