lördag 12 juli 2025

Ugnsbakad potatis

Ugnsbakad potatis




2 portioner

DU BEHÖVER:

2 stora potatisar eller 4 medelstora

Fyllning A:

1 dl Crème Fraiche
1-2 msk kaviar
1 msk klippt gräslök, dill eller persilja

Fyllning B:

1 dl Crème Fraiche
75 g rökt skinka, tärnad
1 tsk senap
1 msk klippt persilja
Du kan byta ut Crème Fraiche mot
färskost, utrörd med gräddfil eller
enbart gräddfil.

GÖR SÅ HÄR:

• Välj en mjölig potatissort, tex
Magnum Bonum, King Edward
eller mandelpotatis,
•Borsta potatisama väl.
•Stick några hål i potatisarna, 
så spricker de inte.

•Lägg dem direkt på ugnens galler
•Baka dem i 50 min. 
i 225 graders ugnsvärme. 
Bakar du dem tillsammans 
med kött i 175 graders ugnsvärme tar det 60 min. 

Har du ont om tid så förkoka den pickade
potatisen ca 12 min. I ugnen blir
den sedan färdig efter ytterligare 15 min.
•Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
Tag ut den färdiga potatisen, 
skär ett kryss i den och tryck på sidorna

så att potatisen öppnar sig. Lägg i fyllningen.
• Servera potatisen omedelbart.
Måste du vänta så svep in den i folie.
Du kan också äta den med en
smörklick i tillsammans med stekt
eller grillat kött och fågel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar