TRÄDGÅRDSMARMELAD
Ingredienser:
1/21 svarta vinbär
11 röda vinbär
1/21 hallon
1/21 körsbär
1/21 krusbär
1,21 (1 kg) socker
1 tsk bensoat
Gör så här:
Rensa och repa vinbären. Snoppa krusbären.
Kärna ur körsbären.
Varva bären i en gryta med hälften av
sockret. Låt stå en eller två timmar.
Koka upp sakta. Rör om ofta.
Strö i resten av sockret lite i taget.
Rör ned det väl.
Låt marmeladen koka sakta
i 20 minuter tills den tjocknat.
Tillsätt bensoat.
Sterilisera små burkar och lock i 100° ugnsvärme.
Tag ut dem med tång så att du inte bränner dig.
Fyll burkarna me den heta marmeladen.
Paraffinera när den svalnat.
Förklaring:
Repa: Att man tar bort stjälkarna innan man äter eller tillagar dem
Snoppa: Betyder samma sak som ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar