SKÅNSK KALOPS
4 PERSONER / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER
ca 300 g naturella vegobitar
3 små gula lökar
200 g morötter
3 msk rapsolja
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
20 kryddpepparkorn
5 lagerblad
salt, vitpeppar
ev colloritsoja för färg
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala lök och morötter.
Skär löken i klyftor och moroten i skivor.
2. Hetta upp olja i en kastrull
och stek vegobitarna med
1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar
tills de börjar få färg.
Tillsätt lök och morot och fräs ytterligare
några minuter tills löken mjuknar.
Pudra över vetemjölet och rör om.
3. Tillsätt vatten, buljongtärning,
soja, kryddpepparkorn och lagerblad.
Droppa ev i collorit tills du är nöjd med färgen.
4. Sjud kalopsen ca 20 minuter
tills morötterna är mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna kalopsen
med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Den skånska kalopsen ser du på nästa uppslag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar