Lasagne med parmesancreme (5 pers)
Köttfärssås:
Du behöver:
600 g nötfärs
2 st morötter
2 st gul lök
2 st vitlök
1 st röd chili
500 g krossade tomater
2 msk rödvinsvinäger
1 msk oregano
1 msk timjan
2 msk mörk köttfond
2 dl vatten
Salt och peppar
Tillagning
1. Stek köttfärsen tills den är helt klar. Ställ åt sidan.
2. Skala och finhacka rotfrukterna samt chilin.
3. Värm upp en stor kastrull på plattan. Fräs i smör tills det är gyllenbrunt.
4. Tillsätt tomaterna, vinäger, oregano, timjan, fond, vatten och köttfärsen.
5. Låt sjuda på medelvärme i minst en timme.
6. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Ostsås:
Du behöver:
5 dl grädde
5 dl mjölk
1 st vitlök
1 st gul lök
2 msk kycklingfond
200 g parmesan
Bottenredning (smör & mjöl)
Salt och peppar
Tillagning:
1. Skala och finhacka lökarna.
2. Fräs i smör tills de är gyllenbruna.
3. Tillsätt grädde, kycklingfond och mjölk.
4. Koka upp och tillsätt den finrivna parmesanosten samt bottenredning.
5. Rör om tills det blir stuvningslik konsistens.
6. Smaka av med salt och peppar.
Parmesancrème:
Du behöver:
1 dl crème fraiche
50 g parmesan
0,5 st vitlök
1 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Tillagning:
1. Skala och finriv vitlöken.
2. Blanda lök, finriven parmesan, vinäger och crème fraiche.
3. Smaka av med salt och peppar.
Ancherad cocktailtomat
Tillagning:
1. Koka upp 1 liter vatten.
2. Snitta tomaterna i två sidor (gör ett fint snitt med vass kniv).
3. Lägg tomaterna i kokande vatten i ca 30 sekunder (tills skalet börjar rulla upp sig).
4. Ta upp tomaterna och skölj i kallt vatten. Dra av skalet.
5. Lägg dem i en skål med olivolja och flingsalt. Låt stå och dra i 30 minuter.
Välkomna åter och lycka till med receptet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar