söndag 15 juni 2025

Okra gryta



Okra gryta


 Ingredienser Portioner: 4

1 frp (400 g) Sevan Fryst Okra
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
2 msk olivolja
1 msk Sevan Tomatpuré
1 frp (ca 400 g) krossade tomater
1-2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk socker
½ st citron (saften)

Tillbehör:
ris, till exempel Sevan Libanesiskt ris
färsk koriander

Gör så här
1. Tina okran och låt den rinna av i en sil. Riv vitlök och hacka gul lök.
2. Stek okran i olivolja i en stor gryta eller traktörpanna tillsammans med en vitlöksklyfta ca 5 minuter. 
Häll över okran i en skål och ställ åt sidan.
3. 
Lägg ner gul lök och resten av vitlöken i samma panna med lite mer olivolja och stek ca 5 minuter på medelvärme. 
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong och socker. Koka ca 10 minuter.
4. Tillsätt den stekta okran, koka ytterligare ca 20 minuter. Pressa i citronsaft precis när grytan kokat klart.
5. Servera exempelvis med ris. Toppa med färsk koriander.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar