Rödbetsbiff med morot och mynta
🍽️4-6 personer
⏰30-40 minuter
RÖDBETSBIFFAR:
📝𝗜𝗡𝗚𝗥𝗘𝗗𝗜𝗘𝗡𝗦𝗘𝗥
2st medelstora morötter, grovt rivna
3st medelstora rödbetor, grovt rivna
1st gul lök, grovt riven
3st vitlöksklyftor, pressade
3msk torkad mynta
1dl färsk persilja, finhackad
1msk spiskummin
2msk paprikapulver
1msk chilipulver
2msk olivolja, extra virgin
1st ägg
2msk maizenamjöl
Salt
Peppar
Rapsolja till stekning
FETAOSTRÖRA:
3msk créme fraîche
1msk majonnäs
1pkt fetaost
1msk honung
2msk färsk persilja, finhackad
Salt
Peppar
Gör så här:
1. Börja med att blanda ihop samtliga ingredienser till biffarna och till röran.
Ställ sedan röran i kylen för att dra till sig mer smak.
2. Hetta sedan upp en panna med rikligt av rapsolja.
Forma en liten biff av rödbetsblandningen och provstek så den håller ihop.
Gör den inte det, tillsätt 1-2 msk mer maizenamjöl i smeten och provstek en ny liten biff igen.
3. När du märker att biffarna håller ihop. Stek behagliga biffar gyllene på båda sidor.
Du bör få ut 8-10 biffar av smeten.
4. Servera rödbetsbiffarna med fetaoströran och klyftpotatis alt. andra ugnsrostade rotfrukter.
𝗟𝗬𝗖𝗞𝗔 𝗧𝗜𝗟𝗟!😋
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar