måndag 16 juni 2025

Vegofärsgryta med bönor (4 port)


 

Vegofärsgryta med bönor (4 port)



Ingredienser:

300 g fryst vegofärs (t.ex. Anamma)

1 gul lök, finhackad
2 msk rapsolja (eller annan valfri olja)
1 förpackning (ca 400 g) krossade tomater
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1,5 dl Oatly iMat (havrebaserad matgrädde)
1 förpackning (ca 380 g) bönmix, sköljda
0,5 tsk vitpeppar
1 tsk vitlökspulver (eller mer om du älskar vitlök som vi andra 😄)
Salt efter smak
(Ev. lite paprikapulver eller chiliflakes för hetta)

Gör så här:

1. Hetta upp oljan i en gryta eller stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk.
2. Tillsätt vegofärsen och stek tills den är genomvarm.
3. Häll i krossade tomater, vatten, tomatpuré och kryddor. Rör om.
4. Rör ner havregrädden och bönorna.
5. Låt allt puttra ihop i 10 minuter på medelvärme under omrörning.
6. Smaka av och servera med ris, potatis, bröd eller bara som den är!
En av mina absoluta favoriträtter när jag vill ha något snabbt, gott och värmande – vegofärsgryta med krämig tomatsås och bönor. 
Den är enkel att slänga ihop men smakar som om man kämpat i timmar. 
Perfekt för både vardag och matlåda.

Lycka till och njut ordentligt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar