CHOKLADTARTA MED MANDELBOTTEN OCH
JORDNÖTSKOLA
10-12 BITAR/ OVER 60 MIN
INGREDIENSER
Botten
2 dl sötmandel
8 urkärnade färska dadlar
1 dl riven kokos
1 msk kokosolja
Jordnötskola
15 urkärnade färska dadlar
1 krm vaniljpulver
¾ dl vatten
2 msk osötat jordnötssmör
1 dl grovhackade naturella
jordnötter
Chokladmousse
4 mogna avokador
3-4 msk kakao
½ dl agavesirap
Topping
1/2 dl hackad mörk choklad
½ dl hackade naturella
jordnötter
GÖR SÅ HÄR
1. Botten: Mixa alla ingredi-
enser till en grov smet. Klä
botten på en form med löstag-
bar kant, ca 20 cm i diameter,
med bakplåtspapper. Tryck
ut smeten i botten på formen
och ställ i kylen
2. Jordnötskola: Mixa dadlar,
vaniljpulver, vatten och jord-
nötssmör till en jämn smet i en
matberedare. Rör ner nötter.
Bred ut i formen men spara ca
1 cm i kanten.
3. Chokladmousse: Dela, kärna
ur och gröp ur avokadon. Mixa
avokadon med övriga ingredi-
enser till en slät kräm. Bred ut
i formen och ställ i kylen minst
2 timmar. Toppa med choklad
och jordnötter vid servering.
TIPS!
För att göra tårtan raw: välj
raw choklad och raw kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar