måndag 14 juli 2025

Plättar och pannkakor...

 Plättar och pannkakor...







DU BEHÖVER:

1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl mjölk
1-2 msk matfett till stekning.


GÖR SÅ HÄR:

Vispa sönder ägget i en skål.
Tillsätt vetemjölet.
Tillsätt 1 dl mjölk och vispa till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och vispa ner den.
Sätt stekpannan eller laggen på plattan. 
Lägg i en klick matfett och
sätt på plattan på 6.
När fettet är lagom brynt sänker du
värmen på plattan till medelvärme
Slå i smet. Beräkna drygt ½ dl till
en pannkaka och ca 1 msk till varje plätt. 
När ytan stelnat vänder du
pannkakan eller plättarna och gräd
dar dem guldgula på andra sidan.
Den första pannkakan blir aldrig
riktigt snygg den kan fastna också, 
om stekpannan är fel diskad.
Rör om i smeten mellan varje pannkaka 
annars sjunker mjölet till botten i skålen.
Både plättar och pannkakor kan du
äta nygräddade med bär, sylt eller mos. 
Men du kan göra andra rätter av dem också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar