SHASHLIK-SPETT MED GRILLADE GRÖNSAKER
4 PERSONER / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER
800 g benfri fläskkarré
2 gula lökar
3 msk färskpressad
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad dill
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1½ dl kolsyrat vatten
1 liten purjolök
12 snackspaprikor eller
pimiento de padrón
600 g kokta små potatisar
1 dl olja
1 tsk örtsalt
1 sats adjika till servering
citronjuice
GÖR SÅ HÄR
1. Skär köttet i ca 4x4 cm stora
bitar. Skala och skiva löken.
2. Blanda lök, citronjuice och kryddor i en bunke.
Krama löken med handen så att den
släpper sin saft och blandas med kryddorna.
Tillsätt kött och kolsyrat vatten,
blanda och låt marinera 1-3 timmar i kylskåp,
rör då och då.
3. Trä köttet på 8 stycken spett
i metall eller blötlagda träspett.
Spar löken till adjikan.
Ansa och skär purjolöken i ca 5 cm långa bitar.
Trä purjolöken, paprikan och potatisen på spett var för
sig. Blanda olja och örtsalt för pensling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar