lördag 12 juli 2025

STEKPANNEBRÖD MED ÄGG OCH YOGHURT

STEKPANNEBRÖD MED ÄGG OCH YOGHURT





4 PERSONER/ 30 MIN

INGREDIENSER:

4 ägg
1 msk smör eller olja
1 dl matyoghurt (10%)
2 dl plockade örter
salt, svartpeppar
sriracha till servering

Stekpannebröd
3 dl vetemjöl
3 krm salt
1 tsk torkad oregano
1 msk olja
1 dl matyoghurt (10%)

GÖR SÅ HÄR

1. Stekpannebröd: 
Lägg alla ingredienser i en bunke och
knåda till en fast deg, 
tillsätt 2-4 msk kallt vatten. 
Dela degen i 4 bitar och kavla ut till
runda kakor ca 15 cm i diameter
på en mjölad bänk.

2. Värm en stekpanna på
medelvärme. Stek bröden i torr
panna några minuter per sida
tills de fått fin färg. 
Linda in bröden i en kökshandduk så de
håller sig varma och mjuka.

3. Stek äggen i smör eller olja
och krydda med salt och peppar.
Toppa varje bröd med yoghurt,
stekt ägg, örter och sriracha.

TIPS!
Använd färdiga tortillabröd eller
libabröd för en snabb variant.

Förklaring:
Sriracha är en jättestark chilisås. 
Den finns att köpa i välsorterade matbutiker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar