VIT KLADDKAKA MED DULCE DE LECHE OCH KOKOS
VIT KLADDKAKA MED DULCE DE LECHE OCH KOKOS
10-12 BITAR/ ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER
100 g smör
200 g hackad vit choklad
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1½ dl vetemjöl
1 krm flingsalt
2 ägg
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal
smör och riven kokos till formen
Kolafrosting
100 g rumsvarmt smör
200 g färskost
½ dl dulce de leche eller
karamelliserad mjölk
Topping
½ dl dulce de leche eller
karamelliserad mjölk
½ dl rostade kokoschips
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175° C. Smält smöret och
ta från värmen. Rör ner 100 g av chokladen.
Blanda ner socker, sirap, mjöl, salt och sist
äggen, ett i taget. Rör ner citronjuice och
-skal och rör till en jämn smet.
2. Smörj en form med löstagbar kant, ca
23 cm i diameter, med smör och bröa med
kokos. Häll smeten i formen och toppa
med resterande choklad. Grädda i mitten
av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna.
3. Kolafrosting: Vispa smöret fluffigt. Tillsätt
färskost och dulce de leche och vispa ytter-
ligare några minuter. Bred frostingen på den
kalla kakan och ringla över dulce de leche.
Toppa med kokoschips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar