onsdag 9 juli 2025

Vitkåls soppa

Vitkåls soppa 



Ingredienser:

1 gul lök
200 g vitkål
1 msk margarin
100 g köttfärs
5–6 dl vatten
2 buljongtärningar
1 tsk kummin

Gör så här:

1. Skala och hacka löken.
Strimla vitkålen fint.

2. Fräs lök och vitkål i margarin i en stor gryta eller kastrull tills det mjuknar något.

3. Tillsätt köttfärsen.
Bryn den tillsammans med löken och vitkålen tills köttfärsen är genomstekt.

4. Häll i vattnet (börja med 5 dl – tillsätt mer om det behövs).
Lägg i buljongtärningarna och kummin.

5. Låt koka upp och sjud sedan i cirka 10–15 minuter.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.

6. Servera gärna med bröd eller kokt potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar